الف ) آیا در دوران نامزدی و عقد نیز می توان آشنایی کسب کرد؟
اگر چه اضطراری است که آشنایی نسبی برای آغاز یک معاش و تعیین شخص مطلوب را در به عبارتی دوران خواستگاری به دست آورده باشید , اما دوران عقد نیز به نوبه خویش شناختی نسبت به یکدیگر به زوجین میدهد . درواقع دوران عقد , دوران آشنایی خوبتر و عمیقتری است و این آشنایی قادر است مقدمه ای بر سازش خوبتر و تفاهم بیشتر در دوران بعداز عروسی باشد .
درواقع درین دوران , از طرفی به دلیل این که بعضا شرم ها و ترسها کمتر شدهاست و از سمت دیگر زوجین در شرایط های گوناگونی مثل خانه اقوام , هجرت , گشت و گذارهای دو نفره و . . . در کنار نیز میباشند , میتوانند آشنایی بیشتری از خلقیات یکدیگر به دست آورند .
ب ) رفت و آمدهای دوران عقد چقدر می بایست باشد؟
شایسته ترین روش آن است که زن و شوهر در محیطی آهسته با یکدیگر دراین باره به مذاکره بنشینند و درین ارتباط , حیث خانواده دختر را هم در حیث داشته باشند چون ممکن است خانواده دختر , قوانینی داشته باشند که تردد پسر را به خانه خانواده دختر محدود نماید ; مسائلی از قبیل :
محدودیت های اقتصادی , فضای خانه کوچک و محدود , وجود فرزندان کوچکتر و . . . .
آقایان دقت نمایند :
1 – حتماً پیش از رفتن به خانه خانواده همسرتان , با همسرتان هماهنگ نمایید تا آمادگی بهتری داشته باشند .
2 – در میزان ارتباطات خویش تعادل را محافظت نمایید . اینگونه نباشد که یکسری روز متوالی رفت وآمد داشته باشید و یک سری روز پشت نیز , خبری از همسرتان نگیرید!
3 – برای خارج رفتن و یا این که سفر با همسرتان , به عرف خانواده وی دقت فرمایید .
4 – در دیدارهایتان , حتماً به همسرتان ابراز محبت کنید! فرستاده خداوند ( ص ) فرمودند : «هرچه ایمان بشر کاملتر باشد , به همسرش بیشتر اظهار محبت می نماید »1 . ولی دوچندان مراقب باشید کهاین ابراز محبت در خلوت دو نفره تان انجام گیرد و در حضور بقیه افراد , بخصوص فرزندان کوچکتر , خوددار باشید .
5 – در مناسبتها به همسرتان کادو بدهید , اگرچه کادو ای کوچک باشد!
دردسرهای دوران عقد
آشنایی در دوران عقد میتواند مقدمه ای بر سازش خوبتر در دوران بعداز عروسی باشد
خانمها اعتنا نمایند :
1 – همسرتان را در جریان آداب و رسوم مختص و عرفهای ارتباطی که برای خانواده تان حساس میباشند , بگذارید .
2 – گهگاه شما هم برای ابراز محبت به همسرتان , کادو دهید! اما بسته به عرف خانواده تان , ماین کادو قادر است از سوی شما به تنهایی , و یا این که شما و خانواده تان باشد .
3 – در صورتی موقعیت منزلتان طوری است که رابطه دونفره را ایراد می نماید , میتوانید تفریحات دونفره تان را در بیرون از خانه , طرح ریزی نمایید .
ج ) رابطه ها زناشویی چه طور باشد؟
در دوران محرمیت نامزدی , با این که به نیز محرم میباشید البته فراوان خوبتر است که رابطه جسمانی برقرار نکنید و دختر هم پوشش خویش را تا حد متعددی رعایت نماید زیرا ممکن است یکیاز طرفین یا این که هردو به دلایلی از عقد و ادامه ارتباط , منصرف شود که دراین اکنون , عدم ارتباط جسمی به نفع هردو نفر است .
پس از تلاوت خطبه عقد , می توان پوشش کمتری داشت و ارتباطاتی را برقرار نمود البته خوبتر آن است که آن میزان از ارتباط جنسی که عرفاً به بعداز عروسی موکول شدهاست رعایت شود .
نکته دوچندان کلیدی :
نیز آقایان نیز خانمها زیاد بدین نکته قابل توجه اعتنا داشته باشند که عدم رغبت هرمورد از زوجین به برقراری هرگونه ارتباط جسمانی با یکدیگر , زمینه ای ارگانیک نیست! به عبارت دیگر , در دوران عقد , دختر و پسر نیازمند برقراری رابطه زناشویی با یکدیگر میباشند و در شرایطی که یکی زوجین , از برقراری هرگونه ارتباطی طفره میرود , می بایست علت آن را بررسی کرده و خلل را حل کرد .
بعضا از عوارض اینگونه رفتارهای غیرعادی عبارتند از :
وصلت اجباری , شتاب مرد در برقراری رابطه عدم برقراری لینک عاطفی در میان زوجین , بی اعتمادی به یکدیگر , نیاموختن مهارتهای ارتباطی , هراس از مردان در زن , مشکلات روحی قبل , عدم ترشح هورمونهای جنسی , وجود ارتباطات بیرون از چهارچوب وصلت , عدم اطمینان از توانمندی در ارضای دیگری و . . .
چاره مطلوب این است که در محیطی آهسته و بدور از تنش , و در خلوتی دو نفره , توقع خویش را از همسرتان بگویید و به وی اطمینان دهید که اورا دوست میدارید و چنانچه مشکلی می باشد به وی در رفع آن امداد خواهید کرد . بعد از آن اختلال مطرحه شده از سمت همسرتان را در صورتی جسمانی بود به یاری دکتر کارشناس و درصورتی که جنبه روحی داشت به یاری مشاور با مسئولیت برطرف نمائید .